Skriveno, daleko od ljudi u gustoj četinarskoj šumi, za goste koje vole izazov imamo izuzetno staru brvnaru gde vodimo goste koji žele malo ekstremniji odmor. Preko Dzoda, kroz četinarske šume i planinske potoke vodimo Vas do naše mini brvnarice za predah, pauzu za kafu ili roštilj.

brvnara golija

Brvnara je u autentičnom stanju, bez struje sa malom bubnjarom par stolica i pogledom na okolinu, sama po sebi je svedok nekog prošlog vremena i kao takva ima svoju priču i vrednost.

Nekada aktivno korićena kada je stoka vođena na ispašu kako bi umorni čobani imali mesto za predah i zaklon od vremenskih nepogoda, danas kao naše malo skrovito mesto za odmor.

Na putu za naše skrovito mesto nailazimo na izvor za koji se predpostavlja da je korišćen još od vremena Nemanjića, odakle se pruža pogled na takozvano “padalište” – mesto gde su po predanju tovari Svetog Save padali zbog kao kažu strmih delova tadašnjih puteva koji su vodili za manastir Studenicu. U okuženju bez prisustva ljudi, daleko od civilizacije, stanište je pronašlo mnoštvo divljih životinja. Neretko je moguće videti tragove medveda, vukova ili čuti kliktanje orlova.

U blizini brvnare je izvor pijaće vode, te je moguće okrepiti se. Brvnara je locirana na pola puta do jednog od lepših vrhova koji se naziva Gradina.

vrh gradina

Sam vrh je nekada bio rimsko utvrdjenje zbog svog dominatnog položaja i pregleda terena, danas se pruža nezaboravan pogled na celu oblast. Na samom vrhu je prelep krst koji svojim dominatnim izgledom pleni i ulepšava sam vrh. Vidik se pruža sve do Stolova, Kopaonika, Šare, a takođe i do Rudna i Orlovog Gnezda. Destinacija vredna pomena, a na Vama je da se upustite u nezaboravan izazov i upoznate mali deo netaknute prirode koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Brvnara Orlovo Gnezdo