Brvnara Orlovo Gnezdo (1200 m.n.v) ukopana je u stenu i dominira svojim položajem i atraktivnim jedinstvenim izgledom.

Brvnara je izgradjena od materijala od kojih su se na ovim prostorima gradile kuće vekovima u nazad, spoj tradicije i luksuza na jedinstven način, a kao takva deo je ideje o borbi za ekologiju i zdrave stilove života. Kamen, drvo i prirodna stena u spoju sa luksuznim nameštajem pružaju fantastičan doživljaj za sva čula. Sa nekoliko terasa pruža se jedinstven pogled na Kopaonik, Crni vrh, Jankov kamen i nepregledna prostranstva crnogoričnih šuma i cvetnih livada.

Brvnara Orlovo Gnezdo je smeštena u selu Rudnoplanina Golija. Samo mesto je vazdušna banja sa nadmorskom visinom od 1100(m.n.v.).

Ovde se susreću vazdušne struje Mediterana i planinske Srbije, pa se u vazduhu mešaju mirisi mora i stoletnih četinarskih šuma.
Jedinstveno, nešto što Vam samo ovaj kraj može pružiti.
Planina Golija je prirodni rezervat biosfere i pod zaštitom je UNESCO-a, uz to planina je sa najviše sunčanih dana u godini, a ujedno i planina sa najviše snega.
U neposrednom okruženju je više od 30 izvora bistre pijaće vode. Mnoge od voda su bogate ribljim fondom, rakovima i ostalim živim svetom koji govori o kvalitetu tih voda.
Vodopadi Izubre su na svega 5km od Orlovog Gnezda.
Očuvane nepregledne šume predstavljaju prirodni rashlađivač u toplim letnjim mesecima.

Uz prirodne lepote i netaknutu prirodu u neposrednoj blizini su i kulturno isporijski spomenici koji su imali veliki značaj u istoriji naše države.
Rudno se nalazi izmedju dva predivna manastira: Studenice (udaljenost 15km – osnovan je krajem 12. veka kao glavna zadužbina rodonačelnika dinastije Nemanjića, Stefana Nemanje) i manastira Gradac (udaljenost 10km – podignut je 1268. godine, a zadužbina je Jelene Anžujske, žene kralja Uroša), u samom mestu se nalaze dve male izuzetno stare crkvice: ( crkva Sv. Trojoice i Nikoljača).
Rudnjanska visoravan je idealna za duge šetnje i bavljenje planinskim biciklizmom, a u samom mestu postoje fudblaski i košarkaški teren, igralište za decu, pošta, ambulanta, prodavnica….

Brvnara Orlovo Gnezdo